gedroogde tomaatjes Jannekes

  • Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2009

Nog een variant om tomaten te drogen. Ik ga `t eens proberen met de kerstomaatjes die in overvloed uit de tuin komen op dit moment...

Deel dit recept

Ingrediënten
Ingrediënten:
1 kg pomodori
1 tl zout
1 tl zwarte peper
2 el oregano
1 el basilicum
3 teentjes knoflook
± 250 ml olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, bakplaten
500 ml pot met deksel

Voorbereiding

Ontvel de tomaten.

Bereidingswijze

Snij ze in de lengte in vieren, verwijder de zaden en leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met zout, gemalen peper, helft van de oregano en de helft van d e basilicum.
Schuif de plaat in een oven van 140°C (heteluchtoven 120°C).
Keer de tomaten na ongeveer een uur. Laat ze 2,5 à 3 uur in de oven drogen totdat ze "uitgedroogd" zijn.
Steriliseer de pot en vul deze voor de helft met de olie. Voeg de geperste knoflook en rest van de oregano en basilicum toe.
Leg de gedroogde tomaten in de pot en vul bij met olie tot ze bedekt zijn. Zet de pot minimaal een dag in de koelkast.

Je kunt de gedroogde tomaten ook 2 weken zonder olie luchtdicht te bewaren.

Bron

www.jannekes.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten