Duizend en 1 hapjes deel 3

  • Arabisch,
  • 30-60 min.

Zie ook duizend en een hapjes deel 1 en 2

Deel dit recept

Ingrediënten
ingredienten dip van rode biet:
4 grote rode bieten
250 g yoghurt (stand)
2 ti granaatappelsiroop
10 muntblaadjes, fijngehakt
10 walnoten, fijngehakt
geroosterd Turks brood

ingredienten auberginedip:
2 el olie
1 bol knoflook
1 grote aubergine
4 el tahin* (sesampasta) 2 el citiroensap
2 el bladpeterselie, fijngehakt snufje cayennepeper, ter garnering stukjes knapperig brood, om mee te dippen

ingredienten fattoush:
1 teentje knoflook, geperst
1 tl zeezout
4 el citroensap
4 el extra vergine olijfolie
3 rijpe tomaten, in stukken gesneden 2 el sumak`
2 pitabroodjes
11/4 dl lichte olijfolie
1 komkommer, geschild, doorgesneden, van pitjes ontdaan en in dikke plakken gesneden
5 lenteuitjes, schuin in dunne ringen gesneden
6 radijsjes, in dunne plakjes gesneden 50 g rucola
20 g bladpeterselie
10 blaadjes munt, grofgehakt
1 krop Romaanse sla, grofgesneden

ingredienten falafel:
350 g witte bonen
4 teentjes knoflook
1 bosje verse koriander
1 bosje platte peterselie
witte peper en zout
komijnpoeder
snuifje bicarbonaat
sesamzaad

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

bereiding dip van rode biet:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de rode biet in een ovenschaal met 250 ml water. Dek of met folie en bak 1 uur, of tot hij gaar is. Verwijder voorzichtig het vel van de biet. (Trek rubber handschoenen can voor het geval de schil er moeilijk of gaat). Doe de rode biet in een keuken¬machine of blender en draai glad. Doe alles in een kom en roer er yoghurt en siroop door. Breng op smack met zeezout en versgemalen zwarte peper. Garneer met munt en walnoten en serveer met geroosterd Turks brood.

bereiding auberginedip:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe 2 eetlepels olie in een kleine bakblik. Halveer 1 bol knoflook over de breedte, zodat de teentjes worden gehalveerd. Leg elke helft met de snijkant naar onder in het blik en voeg 1 grote aubergine toe. Bak 20 minuten of tot de knoflookhelften goudbruin zijn en de aubergine zacht. Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal met de punt van een scherp mesje de tenen knoflook uit de bol en doe ze in een blender of keuken¬machine. Halveer de aubergine, schep het zachte vlees Bruit en voeg bij de knoflook. Draai tot puree. Schep in een kom en spate) er 4 eet¬lepels tahin en 2 eetlepels citroensap door. Kruid met zeezout. Spate) er vlak voor het serveren 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie door en bestrooi met wat cayennepeper. Serveer met brood

bereiden fattoush:
Schep in een kom de tomaten om met knoflook, zout, citroensap, olijf¬olie en sumak. Snijd of scheur de pitabroodjes in stukjes en bak ze goudbruin in olijfolie, met het vuur halfhoog. Schep ze met een schuim¬spaan uit de olie en leg ze op keuken¬papier om uit to lekken. Voeg de komkommer, de lenteui, de radijsjes, de rucola, de peterselie¬blaadjes, de munt en de Romaanse sla toe aan de tomaten. Schep de gefrituurde stukjes brood vlak voor het opdienen door de salade

bereiding falafel:
Spoel de bonen in koud water en kook ze in 1 uur beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, haal er de pelletjes af en plet fijn met een vork. Hak de knoflook fijn, samen met de koriander en de platte peterselie en meng onder de bonenpuree. Kruid met peper, zout en komijnpoeder. Meng er een snuifje bicarbonaat onder. Vorm platte koekjes van de puree en haal deze door het sesamzaad. Frituur de falafel in 5 tot 7 minuten goudbruin in olijfolie. Laat nadien uitlekken en serveer warm of koud

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saskiamughal avatar
saskiamughal

Doorsturen

Home Recepten