1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Gepofte zoete aardappel
  6. Duizend en 1 hapjes deel 2

Duizend en 1 hapjes deel 2

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2009

Ingrediënten


Ingredienten Marokaanse Aubergine Puree
1 kg mooie aubergines
3 tomaten
3 tenen knoflook
1/2 bosje bladpeterselie
1/2 bosje koriander
1 tl. komijn
1/4 tl. pili-pili ( poeder van gedroogde rode pepertjes)
5 eetl. olijfolie
Zout

ingredienten Libanese hummus
met rul gebakken lamsgehakt:
300 g hummus (zie recept duizend en 1 hapjes deel 1)
250 g lamsgehakt
1 teentje look
1/2 koffiel. gemalen kruidnagel
1 eetl. olijfolie
peper en zout
paprikapoeder

ingredienten Yoghurtdip met munt uit het Midden-Oosten:
1/2 I yoghurt
1 komkommer
2 tenen knoflook
1 bosje munt, enkel de blaadjes
paar takes dille
zout en peper

ingredienten Marokkaanse salsasalade:
500 g grote zoete tomaten
1 rode ui
1 bosje koriander
sap van een 1/2 Citroen
scheutje azijn
scheutje neutrale olijfolie
1 groen chilipepertje
zout
olijfolie

Ingredienten Gepofte zoete aardappel:
4 zoete aardappelen
120 g knoflook/peterselieboter



Gerechtje voor mezze tafel. Zie ook deel 1

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding Marokkaanse auberginepuree:
Snijd de aubergine in grove stukken en kook ze in gezouten water todat ze zacht zijn. Ontvel de tomaat een snijd in stukken. Plet de knoflooktenen en bak samen met de tomaten aan in hete olie. Temper het vuur en laat de tomaten inkoken. Laat de aubergine goed uitlekken op een zeef, prak ze fijn met een vork en doe ze bij de tomaten. Voeg de gehakte kruiden en de specerijen toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken, wel regelmatig roeren. Zowel koud als warm lekker .

bereiding: Libanese hummus met rul gebakken lamsgehakt:
Verhit olie in een wok en balk hierin met behulp van een vork het gehakt rul. Voeg geperste look en kruiden toe.
Schep de hommos in een moose afgetopte berg op een schotel en duw er met de handpalm of een glas met een ronddraaiende beweging een kuil in. Schep het gehakt in de kuil. Giet eventueel lijntje olijfolie over de hommos en garneer met paprikapoeder

bereiden Yoghurtdip met munt uit het Midden-Oosten:
Schil de komkommer, halveer ze en schep de zaadjes er uit. Rasp het vrucht┬Čvlees, bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef.
Hak munt en dille fijn, plet de knoflook, meng met yoghurt en een scheutje olijfolie. Meng dit met de yoghurt, goed doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.

bereiden Marokkaanse salsasalade:
Ontvel de tomaten en snij ze met pitten in blokjes van 1 bij 1 cm.
Verwijder zaad en zaadlijsten van pepertje en hak zeer fijn.
Hak de koriander fijn, snippet de ui, meng met de tomaten en chili en werk of met olijfolie, citroensap, azijn en een snuifje zout. Voor het serveren door endoor koud laten worden in de koelkast.

bereiding Gepofte zoete aardappel:
Was de aardappelen en prik ze met een vork rondom in.
Laat de aardappels in het midden van de oven op 220┬░C poffen. Neem ze uit de oven, snij ze in vieren in zonder ze door to snijden. De parten moeten nog aan elkaar blijven vastzitten. Vul op met een beetje kruidenboter. ( Let op zoete aardappel zijn eerder gaar dan witte)

Bron

El Warda



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top