1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Tabouleh
  6. Tabouleh

Tabouleh

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-08-2009

Ingrediënten 4 personen


½ l groentebouillon
300 gr couscous
1½ dl olijfolie
1 komkommer
5 tomaten
½ bos munt
3 eetl. witte wijnazijn
1 theel. dijonmosterd
7 eetl. sinaasappelsap
3 eetl. limoensap
zout
cayennepeper
4 tenen knoflook
2 rode pepers



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de groentebouillon aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous opzwellen, neem de pan van het vuur en dek af. Laat 5 min. staan en roer de couscous voorzichtig door, terwijl je 2 eetl. olijfolie toevoegt. Doe de couscous over in een schaal en laat afkoelen. was de komkommer en halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in stukken. Strooi 1 eetl. zout over de komkommer en laat uitlekken in een vergiet.

Was de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de munt, hak de helft fijn en snijd de andere helft in reepjes. Maak een marinade van 3 eetl. sinaasappelsap, limoensap, 6 eetl. olijfolie, mosterd, zout, cayennepeper en de witte wijnazijn. Meng de marinade met de couscous, de komkommer en de tomaatblokjes. Was de rode pepers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze zeer fijn. Ontvel de knoflooktenen en hak ze fijn. Meng het resterende sinaasappelsap en olijfolie met de gehakte knoflook, de fijngesneden rode pepers en de fijngehakte munt. Doe dit bij de couscoussalade. Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt door de salade.

Bron

Provence the beautiful cookbook



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top