1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sauerbraten

Sauerbraten

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2009

Ingrediënten


3 ml rode wijn, 15 nl rodewijnazijn, 2 laurierblaadjes, 1 ui, in stukken, 1 winterpeen geschrapt en in stukken, 750 gram runderribvlees, 20 gr boter, 50 gr. kruidkoek, 2 el druivensiroop ( evt appelstroop), 1 appel geschild en in stukjes, azijn, zout en peper.



Duits suddervlees in wijn-azijnsaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de wijn met de azijn, laurier, kruidnagels, ui en winterpeen aan de kook en laat 10 minuten koken.Laat vervolgens afkoelen. Doe het vlees in een schaal en schenk de marinade erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat dit een nacht in de koelkast marineren. Je kunt het vlees laten marineren tot je het de dag erop gaat bereiden.

Bereidingswijze

Dep het vlees droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Verhit de boter in een braadpan, bak het vlees bruin in 5 minuten. Keer halverwege, voeg de marinade toe en laat op een zeer laag vuur 1,5 uur of langer garen. Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie.Zeef de marinade en laat op hoog vuur in ca.5 minuten tot de helft inkoken. Voeg de kruidkoek, de druivensiroop, en de appel toe. Laar de saus op laag vuur 15 minuten binden. Breng op smaak met peper, zout en azijn. Schenk dit over het vlees.

Serveertip

Lekker met spitskool, rode kool, gekookte aardappelen of puree

Bron

Allerhande, enigszins aan mijn smaak aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molyvos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molyvos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top