vijgenjam (voor 1 jampot)

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2009
  • vijgenjam (voor 1 jampot)

    Vijgenjam (voor 1 jampot)

    Vijgenjam (voor 1 jampot)

De vijgen zorgen voor een heerlijke zoete jam die ook nog eens vier keer minder suiker bevat dan gewone jam.
Lekker bij een kaasplankje en notenbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g gedroogde vijgen, zonder steel, fijngesneden
250 ml sinaasappelsap
65 g gele basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schone jampot

Bereidingswijze

Breng de vijgen met het sinaasappelsap in een pan aan de kook en laat ze op zacht vuur ± 20 min. koken. Pureer het vijgenmengsel kort met de staafmixer zodat de schilletjes gepureerd en de pitjes nog zichtbaar zijn. Voeg de basterdsuiker toe, breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook en laat het 4 min. al roerend borrelend koken. Schep de jam in een schone jampot, sluit af met een deksel en laat afkoelen.

Bron

Delicious

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

margje_a avatar
margje_a 10-09-2010

Lijkt me erg lekker, ga ik zeker een keer maken, groetjes Marga

pwiggers avatar
pwiggers 07-09-2010

Leuk recept van deze jam van gedroogde vijgen. Ik heb tot nu toe alleen vijgenjam gemaakt van verse vijgen. Dit ga ik zeker maken. Bedankt voor het recept. Hartelijke groet, Petra

professoroud avatar
professoroud 30-08-2009

Lijkt lekker; neem ik mee. Bedankt. Jos

saskiamughal avatar
saskiamughal 30-08-2009

Tuurlijk kan je het in de supermarkt halen, maar het recept is zo simpel dat ik het soms wel leuk vind om zelf een potje te maken. Geeft een heerlijk zoete geur in huis en met warm notenbrood is het helemaal een feestje.

alie2 avatar
alie2 30-08-2009

Ik koop het bij de Jumbo,met stukjes walnoot.maar dit is ook een makkelijk recept...groetjes Alie

pg avatar
pg 30-08-2009

hoi, ik ben misschien wat simpel maar ik koop het gewoon bij de islamitische supermarkt, ook erg lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten