1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. oranjetaart

oranjetaart

Door: koninginnedag

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-1999

Ingrediënten 4 personen


2 pakjes diepvries bladerdeeg, acht flinke winterpenen, 200 gram rozijnen, 400 gram blauwe schimmelkaas, 4 eieren
0,5 liter room, 40 gram boter, peper en zout


Verder heb je nodig


Rasp
ovenschaal

oranjetaart
oranjetaart

Een feestelijke ovenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de winterpenen en rasp ze. Bedek een met boter ingevette ovenschaal met bladerdeeg. Doe de geraspte winterpenen in een schaal en strooi de rozijnen en blauwe schimmelkaas er overheen. Klop het ei met de room en wat peper en zout los in een kom
giet dit mengsel over de winterpenen, rozijnen en de kaas. Bak de Oranjetaart in 35 minuten gaar in de oven (plusminus 170 graden).

Serveertip

Drink er voor deze gelegenheid Oranjebitter bij.
Deze taart smaakt ook koud prima.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koninginnedag
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top