
2 pakjes diepvries bladerdeeg, acht flinke winterpenen, 200 gram rozijnen, 400 gram blauwe schimmelkaas, 4 eieren
0,5 liter room, 40 gram boter, peper en zout
Rasp
ovenschaal
Een feestelijke ovenschotel
Schil de winterpenen en rasp ze. Bedek een met boter ingevette ovenschaal met bladerdeeg. Doe de geraspte winterpenen in een schaal en strooi de rozijnen en blauwe schimmelkaas er overheen. Klop het ei met de room en wat peper en zout los in een kom
giet dit mengsel over de winterpenen, rozijnen en de kaas. Bak de Oranjetaart in 35 minuten gaar in de oven (plusminus 170 graden).
Drink er voor deze gelegenheid Oranjebitter bij.
Deze taart smaakt ook koud prima.
amalia_b 06-05-2000
Bedankt voor je recept (ik ben bezig met plaatjes vandaar dat ik nog een keer ib je boek ben)
amalia_b 05-05-2000
Hoi, ik heb dit recept (oranjetaart) vandaag meegenomen naar mijn favorieten recepten en doorgestuurd naar een paar vrienden. Ik heb het nog niet gemaakt ga ik binnenkort doen want de taart lijkt me heerlijk. Groetjes
alias amalia_b Conny