Geurige groene kipcurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2009
  • Geurige groene kipcurry

    Geurige groene kipcurry

    Geurige groene kipcurry

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Geurige groene kipcurry
4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden
olijfolie
4 dl kokosmelk uit blik
1 handvol gehakte pistachenoten
korianderblaadjes

Groene currypasta
6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt
4-6 middelgrote groene pepertjes,
van zaad ontdaan en fijngehakt
2 tenen knoflook
1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 eetl. korianderzaad,
fijngewreven of geplet
1/2 theel. zwarte peper uit de molen
(zee)zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
een 1/2 handvol
limoenblaadjes, in stukjes gescheurd
2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt
2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels
3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels
3 eetlepels extra virgin olijfolie
gehakte schil en sap van 1 limoen

Salade/relish:
16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden
1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd
1 theel. basilicum of koriander
een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt
1 rood pepertje, dun gesneden
1 eetl. olijfolie
zout en peper
sap van 1-2 limoenen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
foodprosessor

Voorbereiding

Doe voor de salade/relish de tomaten, de kokosnoot, het basilicum of koriander, de komkommer en het pepertje door elkaar. Zet tot gebruik in de koelkast. Hussel er vlak voor het serveren de olijfolie, zout, peper en limoensap naar smaak door.

Bereidingswijze

Pureer alle ingrediënten voor de groene currypasta in een foodprocessor tot een gladde, groene pasta. Marineer de stukken kip 30 minuten in een klein beetje van de pasta. Giet dan wat olie in een hete braadpan of wok en doe er de stukken kip bij. Bak de kip 4 minuten, doe er dan de rest van de marinade bij: pas op, het sputtert en spettert. Roer er de kokosmelk door, laat het mengsel aan de kook komen en laat de kip in 8 minuten op een laag vuur gaar worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Het gerecht moet pittig zijn, maar toch nog tamelijk zacht, heel fris en geurig. Strooi er de pistachenoten en wat korianderblaadjes over

Serveertip

Bij dit geurige recept past een lekkere frisse salade/relish van kokos, tomaat, komkommer en limoen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alys avatar
alys 07-07-2011

Heb net je groene kipcurry gemaakt en het was erg lekker,heb het zout vervangen door nam pla en nog wat "groene"groenten toegevoegd,dank je wel!deze houden we erin.

salzburg avatar
salzburg 03-09-2009

Dag Dirk Dit ziet er erg goed uit, ga het in het weekend uitproberen. ik laat je nog wat weten. Groet Anna

_infinity_ avatar
_infinity_ 30-08-2009

meer thais dan indiaas? -aan de lijst met ingredienten te zien- maar dit lijkt me hoe dan ook erg lekker, dus ik neem hem graag mee!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten