Lekkere hartige quiche

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2009
  • Lekkere hartige quiche

    Lekkere hartige quiche

    Lekkere hartige quiche

Een heerlijke gemakkelijke Quiche die lekker gevuld is en heerlijk is als voorgerecht of bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 a 4 plakjes bladerdeeg
een beetje roomboter
200 ml. slagroom
2 eieren
beetje peper en zout
1 a 2 lenteuitjes
50 gr. champignons
6 plakjes salami
6 plakjes boerenham
1 rode paprika
1 tomaat
100 gr. geraspte kaas
beetje bieslook (het liefst vers)
beetje peterselie (ook vers indien mogelijk)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
mengkom
garde

Voorbereiding

Eerst zet de ingrediënten allemaal klaar op het aanrecht, omdat je niet veel tijd hebt om het klaar te maken. Je legt de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Je zet een pan op het vuur en doet daar de roomboter in. Je snijdt de salami en ham in kleine stukjes en bakt deze op niet te hard vuur lekker bruin. Ondertussen snij je de tomaat, lenteuitjes, champignons en paprika in kleine stukjes en voeg dit ook toe in de pan en bak het even aan. Voeg de verse en klein geknipte of gesneden bieslook en peterselie toe. Ik gebruik altijd een klein handjevol voor de goede smaak.
Laat alles lekker goed op kleur komen in de pan en doe de slagroom in een mengkom, voeg hierbij de eieren toe en klop het geheel lekker luchtig op. Voeg de geraspte kaas en het peper en het zout toe en klop het nog een keer stevig door (hoe langer je klopt, hoe luchtiger de quiche wordt)
Heb je alles goed door geklopt dan doe je de inhoud van de pan in de mengkom bij het mengsel en schept het een paar keer nog weer goed door.
Doe een beetje bloem op het aanrecht en rol de plakjes bladerdeeg uit tot een mooi geheel. Leg de bladerdeeg in een springvorm (ik gebruik zelf een hele kleine voor boterkoek, geen idee welke maat) en schenk het mengsel uit de mengvorm erbij in.
Als laatste zet je de quiche 30 minuten in de oven op 200 graden en daarna kun je hem al eten.

Serveertip

Hij is heel goed warm of koud te eten. Leuk als bijgerecht of als voorgerecht.
Mocht je wat overhouden, de volgende dag even weer opwarmen en hij smaakt nog steeds goed.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten