1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche bladerdeeg
  6. Lekkere hartige quiche

Lekkere hartige quiche

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2009

Ingrediënten 6 personen


3 a 4 plakjes bladerdeeg
een beetje roomboter
200 ml. slagroom
2 eieren
beetje peper en zout
1 a 2 lenteuitjes
50 gr. champignons
6 plakjes salami
6 plakjes boerenham
1 rode paprika
1 tomaat
100 gr. geraspte kaas
beetje bieslook (het liefst vers)
beetje peterselie (ook vers indien mogelijk)


Verder heb je nodig


Pan
mengkom
garde


Lekkere hartige quiche
Lekkere hartige quiche

Een heerlijke gemakkelijke Quiche die lekker gevuld is en heerlijk is als voorgerecht of bijgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eerst zet de ingrediƫnten allemaal klaar op het aanrecht, omdat je niet veel tijd hebt om het klaar te maken. Je legt de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Je zet een pan op het vuur en doet daar de roomboter in. Je snijdt de salami en ham in kleine stukjes en bakt deze op niet te hard vuur lekker bruin. Ondertussen snij je de tomaat, lenteuitjes, champignons en paprika in kleine stukjes en voeg dit ook toe in de pan en bak het even aan. Voeg de verse en klein geknipte of gesneden bieslook en peterselie toe. Ik gebruik altijd een klein handjevol voor de goede smaak.
Laat alles lekker goed op kleur komen in de pan en doe de slagroom in een mengkom, voeg hierbij de eieren toe en klop het geheel lekker luchtig op. Voeg de geraspte kaas en het peper en het zout toe en klop het nog een keer stevig door (hoe langer je klopt, hoe luchtiger de quiche wordt)
Heb je alles goed door geklopt dan doe je de inhoud van de pan in de mengkom bij het mengsel en schept het een paar keer nog weer goed door.
Doe een beetje bloem op het aanrecht en rol de plakjes bladerdeeg uit tot een mooi geheel. Leg de bladerdeeg in een springvorm (ik gebruik zelf een hele kleine voor boterkoek, geen idee welke maat) en schenk het mengsel uit de mengvorm erbij in.
Als laatste zet je de quiche 30 minuten in de oven op 200 graden en daarna kun je hem al eten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Hij is heel goed warm of koud te eten. Leuk als bijgerecht of als voorgerecht.
Mocht je wat overhouden, de volgende dag even weer opwarmen en hij smaakt nog steeds goed.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathildevos5


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathildevos5
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top