1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Eendenborst met cranberrydressing

Eendenborst met cranberrydressing

Door: saskiamughal

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2009

Ingrediënten 4 personen


* 500 g witlof
* 1 bosje rucola
* 2 eendenborstfilets
* olijfolie
* voor de dressing:
* 100 ml rode wijn
* 100 g suiker
* 1 zakje cranberry`s (ca. 350 g) of 1 potje cranberrycompote
* 1 eidooier
* 1 theelepel wittewijnazijn
* 1 theelepel mosterd
* 2 eetlepels bouillon
* 3 eetlepels olijfolie


Verder heb je nodig


Staafmixer


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe voor de dressing de wijn, suiker en cranberry`s in een pan. Breng aan de kook en laat het ca. 10 minuten pruttelen (of gebruik een potje cranberrycompote). Meng met de staafmixer de eidooier met azijn, mosterd en bouillon. Schep er 2 eetlepels compote door. Mix er de olie door tot de dressing gaat binden. Pluk de blaadjes van de witlof los, was en droog ze. Was en droog de rucola. Snijd de grote blaadjes een keer doormidden. Vermeng de rucola met de witlof. Verwarm de olijfolie en bak de eendenborst 5 minuten op kant van de huid. Draai om en bak de andere kant 1 minuut. Snijd de eendenborst in hele dunne plakjes. Verdeel de witlof en de rucola over vier borden. Schik de plakjes eend erop. Schep er de dressing omheen of serveer apart.

Bron

Thea Spierings



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top