1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Affogato à la Daatje

Affogato à la Daatje

Door: saskiamughal

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-08-2009

Ingrediënten 2 personen


* 100 ml slagroom
* 1 eetlepel suiker
* 8 eetlepels Kahlua (koffielikeur)
* 200 ml vanilleroomijs
* 4 versgezette kopjes espresso
* 1 eetlepel cacaopoeder
* 4 mooie Italiaanse lange vingers


Verder heb je nodig


Mixer of garde, ijslepel, theezeefje of cacaostrooier

Affogato à la Daatje
Affogato à la Daatje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf met de mixer of een garde. Verdeel de likeur over de kopjes en schep een bolletje roomijs in ieder kopje. Schenk de warme espresso over het ijs en strooi er snel wat cacaopoeder over. Haal de lange vingers door de slagroom en leg deze op het schoteltje naast de affogato.

Bron

Kookschrift voor elke dag



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top