1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sajoer boontjes volgens mijn moeder

Sajoer boontjes volgens mijn moeder

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-08-2009

Ingrediënten 4 personen


0,5 kg Sperziebonen, gehalveerd
Flinke ui, gesnipperd
el trassi
half blok tempeh
paar tenen knoflook
el sambel oelek
salamblaadjes (2, 3 naar smaak)
stuk laos wortel
twee gepelde tomaten
rode paprika, schoongemaakt, in stukjes
200gr garnalen
blikje bamboescheuten
klein blikje kokosmelk



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vooraf half blok tempeh in reepjes snijden en frituren, uitje snipperen en fruiten in olie, Op hoog vuur meebakken: trassi, laos, twee gepelde tomaten, rode paprika, sambal, knoflook, salamblaadjes, garnaaltjes. Dan sperziebonen erbij, smoren tot half gaar. Voeg een bouillon blokje toe, bamboe scheuten en beetje water. Proeven of je nog zout wil toevoegen. Eventueel opfrissen met beetje geperst citroensap.

Serveertip

Onderdeel van rijsttafel, maar kan ook goed met geurige rijst (pandan) worden gegeten. Zonder vlees!

Bron

Mijn Indische moeder (en die weer van haar moeder, etc)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van allissey


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van allissey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top