0,5 kg Sperziebonen, gehalveerd
Flinke ui, gesnipperd
el trassi
half blok tempeh
paar tenen knoflook
el sambel oelek
salamblaadjes (2, 3 naar smaak)
stuk laos wortel
twee gepelde tomaten
rode paprika, schoongemaakt, in stukjes
200gr garnalen
blikje bamboescheuten
klein blikje kokosmelk
Vooraf half blok tempeh in reepjes snijden en frituren, uitje snipperen en fruiten in olie, Op hoog vuur meebakken: trassi, laos, twee gepelde tomaten, rode paprika, sambal, knoflook, salamblaadjes, garnaaltjes. Dan sperziebonen erbij, smoren tot half gaar. Voeg een bouillon blokje toe, bamboe scheuten en beetje water. Proeven of je nog zout wil toevoegen. Eventueel opfrissen met beetje geperst citroensap.
Onderdeel van rijsttafel, maar kan ook goed met geurige rijst (pandan) worden gegeten. Zonder vlees!
Mijn Indische moeder (en die weer van haar moeder, etc)
oncookingterms 13-01-2021
Zou ik zelf na de boontjes doen en het bouillonblok weglaten .trassi en sambal heeft al een zoutje. .wel zn beetje (heet)water erbij.
AWKnop25 12-01-2021
Ik zie in de ingredientenlijst kokosmelk, maar kom het bij de bereiding niet meer tegen. Moet het er met de boontjes bij om te smoren?