Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

  • Internationaal,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009
  • Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

    Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

    Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

  • Ik ben even aan het experimenteren gegaan om een recept te maken voor de BK slowcooker en wat eruit is gekomen is absoluut verrukkelijk!
  • De combinatie van zoet/zuur/pittig doet het goed. Als je niet van heel pittig houdt kijk dan uit met de chilipoeder.
  • Ps Dit is een recept voor de BK slowcooker als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of stuur mij een berichtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 1½ eetlepel zonnebloemolie.
  • 1 appel (goudrenet of Jonagold) geschild en in stukjes gesneden.
  • 2 grote uien.(in stukjes gesneden)
  • 300 gram riblappen. (in niet te kleine stukjes gesneden)
  • 2 tl kerriepoeder.
  • 2-3 tl bloem.
  • 200 ml runderbouillon (zelfgemaakt of neem een ½ blokje).
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • 3 eetlepels Mangochutney.
  • 40 gram Rozijnen
  • 1 blik gepelde tomaten of stukjes (400 gram + het vocht)
  • Snijdt de gepelde tomaten wat kleiner. (of neem de blokjes)
  • 1 volle eetlepel citroensap.
  • ½ tl chilipoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BK-slowcooker, (of of elektrische) Koekenpan of wok. Schaaltje. Mes.

Voorbereiding

  • Week de (BK ) slowcooker 20 minuten in koud water.
  • Als je een elektrische slowcooker hebt die voorverwarmd moet worden (meestal zo`n 20 minuten) zet je die vast aan.
  • Braadt de appel en de ui in de olie op middelmatig vuur tot ze zacht zijn.
  • Doe ondertussen de bloem in een kom en meng de kerriepoeder en peper/zout erdoor.
  • Meng het vlees door de gekruide bloem.

Bereidingswijze

  • Schep de ui/appel uit de pan en leg ze in het deksel van de slowcooker. (of op een bord)
  • Braad in dezelfde pan (voeg eventueel eerst nog wat olie toe) het vlees tot het lichtgekleurd is en voeg het appel/ui mengsel toe.
  • Giet de bouillon erbij en breng tot het kookpunt.
  • Voeg dan alle overige ingrediënten toe en breng opnieuw tot het kookpunt.
  • Giet dan alles over in de slowcooker, dek af met het geglazuurde deksel.
  • Zet(de BK slowcooker) in een koude oven van 175° C voor 2½ uur.
  • Bij mij was de saus precies goed van dikte maar als hij wat dun is dan bindt je hem alsnog.
  • Na 2½ uur was het gerecht gaar en het vlees kon je wegzuigen.

Serveertip

  • Wij hebben het de 1e keer gegeten met macaroni en een eenvoudige tomatensalade vermengd met wat sjalotjes en een fijn gesneden augurk.
  • Maar ook heerlijk met rijst met wat van de kruiden die je gebruikt heb en met bvb roerbakgroenten.
Proef als de tijd bijna om is even of er voldoende kruiden inzitten en of het vlees gaar is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jacqie63 avatar
Jacqie63 19-01-2013

Hai Louise, gisteren heb ik dit recept gemaakt in de slowcooker. Was echt heerlijk! Hartelijk dank. Groetjes, Jacq

Jacqie63 avatar
Jacqie63 31-12-2012

Neem ik mee van je, Louise, lijkt meheerlijk. Weer eens wat anders in de slowcooker. Mn mangochutney maak ik altijd zelf!

Fressnapf avatar
Fressnapf 21-12-2012

Lekker dit rundvlees Louise, ik doe het wel even in de oven op lage temperatuur. Weer anders dan anders en ik heb rundvlees. Ik heb alleen geen mangochutney, maar dit lijkt me lekker om na de kerst zo te maken en te proberen. Groetjes Alex.

alidada avatar
alidada 05-11-2012

Hallo Menno, antwoord staat in je gastenboek. Groetjes, Louise

Menno65 avatar
Menno65 04-11-2012

Welke slowcooker adviseer jij? In de diverse webshops zie ik diverse afmetingen. Meestal kook ik voor 2 of 4 personen.

paulien_e avatar
paulien_e 15-03-2012

Ik heb dit recept zonder slowcooker gemaakt, gewoon in de braadpan enkele uren laten sudderen. Het was overheerlijk en ook de kinderen die van te voren al enthousiast waren vanwege de appel en de rozijnen, hebben er van gesmuld.

helder72 avatar
helder72 23-01-2011

Kennelijk heb ik iets verkeerd gedaan. Mijn vlees was heerlijk zacht, maar de saus nogal overheersend zuur...

evelienslager avatar
evelienslager 01-01-2011

Wat een super gerecht! Net als Herman heb ik er ook twee knoflook aan toegevoegd. Deze staat zeker bij mijn favorieten. groetjes Eveline

adeline_a avatar
adeline_a 08-11-2009

Hallo Louise Omdat ik een (electrische) slowcooker heb gekregen ben ik op strooptocht naar recepten en heb er veel van jou in mijn kookboek geplaatst naast allerlei andere heerlijkheden die ik tegenkwam. Hartelijk dank!! Groetjes, An

herman_hietbrink avatar
herman_hietbrink 05-09-2009

Louise, Vanavond hebben wij jouw recept gemaakt. Het was inderdaad super heerlijk! Ik had er wel twee knoflook teentjes aan toegevoegd. Voor mij mag er iets minder tomaat in. Wij aten er gekookte Opperdoezer rondes bij, perfekt! Wij gaan het zeker nog vaker eten hoor. Bedankt! Herman.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten