1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Saus
  5. Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

Door: alidada

  • Internationaal,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009

Ingrediënten 2 personen


  • 1½ eetlepel zonnebloemolie.
  • 1 appel (goudrenet of Jonagold) geschild en in stukjes gesneden.
  • 2 grote uien.(in stukjes gesneden)
  • 300 gram riblappen. (in niet te kleine stukjes gesneden)
  • 2 tl kerriepoeder.
  • 2-3 tl bloem.
  • 200 ml runderbouillon (zelfgemaakt of neem een ½ blokje).
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • 3 eetlepels Mangochutney.
  • 40 gram Rozijnen
  • 1 blik gepelde tomaten of stukjes (400 gram + het vocht)
  • Snijdt de gepelde tomaten wat kleiner. (of neem de blokjes)
  • 1 volle eetlepel citroensap.
  • ½ tl chilipoeder


Verder heb je nodig


BK-slowcooker, (of of elektrische) Koekenpan of wok. Schaaltje. Mes.

Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

in de slowcooker

in de slowcooker
Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

Met tomatensalade, sjalotjes en fijn gesneden augurk

Met  tomatensalade, sjalotjes en fijn gesneden augurk
Rundvlees in een verrukkelijke saus ( slowcook)

Nu eens met bruine bonen,aardappelen en een salade van rucola,komkommer, zoete paprika en sjalot.

Nu eens met bruine bonen,aardappelen en een salade van rucola,komkommer, zoete paprika en sjalot.

  • Ik ben even aan het experimenteren gegaan om een recept te maken voor de BK slowcooker en wat eruit is gekomen is absoluut verrukkelijk!
  • De combinatie van zoet/zuur/pittig doet het goed. Als je niet van heel pittig houdt kijk dan uit met de chilipoeder.
  • Ps Dit is een recept voor de BK slowcooker als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of stuur mij een berichtje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Week de (BK ) slowcooker 20 minuten in koud water.
  • Als je een elektrische slowcooker hebt die voorverwarmd moet worden (meestal zo`n 20 minuten) zet je die vast aan.
  • Braadt de appel en de ui in de olie op middelmatig vuur tot ze zacht zijn.
  • Doe ondertussen de bloem in een kom en meng de kerriepoeder en peper/zout erdoor.
  • Meng het vlees door de gekruide bloem.

Bereidingswijze

  • Schep de ui/appel uit de pan en leg ze in het deksel van de slowcooker. (of op een bord)
  • Braad in dezelfde pan (voeg eventueel eerst nog wat olie toe) het vlees tot het lichtgekleurd is en voeg het appel/ui mengsel toe.
  • Giet de bouillon erbij en breng tot het kookpunt.
  • Voeg dan alle overige ingrediënten toe en breng opnieuw tot het kookpunt.
  • Giet dan alles over in de slowcooker, dek af met het geglazuurde deksel.
  • Zet(de BK slowcooker) in een koude oven van 175° C voor 2½ uur.
  • Bij mij was de saus precies goed van dikte maar als hij wat dun is dan bindt je hem alsnog.
  • Na 2½ uur was het gerecht gaar en het vlees kon je wegzuigen.

Serveertip

  • Wij hebben het de 1e keer gegeten met macaroni en een eenvoudige tomatensalade vermengd met wat sjalotjes en een fijn gesneden augurk.
  • Maar ook heerlijk met rijst met wat van de kruiden die je gebruikt heb en met bvb roerbakgroenten.
Proef als de tijd bijna om is even of er voldoende kruiden inzitten en of het vlees gaar is.



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top