Gegrilde tonijn met salsa van tomaten en koriander

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009
  • Gegrilde tonijn met salsa van tomaten en koriander

    Gegrilde tonijn met salsa van tomaten en koriander

    Gegrilde tonijn met salsa van tomaten en koriander

Bereidingswijze

Als je snapt hoe je een ongelofelijke tomatensalade maakt, begrijp je ook hoe je een goede tomatensalsa maakt. Het enige verschil is dat je bij een tomatensalade zoekt naar balans, terwijl een salsa wat uitgesprokener van smaak mag zijn. In essentie heb je lekkere tomaten nodig, zout om de smaak te intensiveren, een scheutje azijn, een flinke kneep citroen- of limoensap, een tuinkruid of tuinkruidenmengsel voor de geur en wat Spaanse peper voor wat pit op de achtergrond… of gewoon vol in je mond! Al die dingen kun je in deze salsa naar smaak aanpassen. Het maakt van een eenvoudige geroosterde kip of varkenskarbonade, of een stuk zwaardvis of tonijn van de barbecue een absoluut smaakfeest. Verdomd spannend spul en in een vloek en een zucht klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 6 lente-uitjes, schoongemaakt en fijngehakt
- 1 tot 2 verse rode Spaanse pepers, naar smaak, ontdaan van de zaadjes, fijngehakt
- een bosje verse koriander, alleen de blaadjes
- een bosje verse munt, alleen de blaadjes
- 1 kilo mooi rijpe, maar stevige tomaten
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- het sap van een halve citroen
- het sap van 1 limoen
- 4 visfilets (liefst een mediterrane soort, zoals tonijn, zwaardvis, marlijn) (eventueel diepvries)
- olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan of bbq

Voorbereiding

Stook om te beginnen je barbecue op of zet een grillpan op het vuur. De salsa is vrij eenvoudig te maken – het is voornamelijk hakwerk!
Leg een grote snijplank neer en snijd de lente-uitjes en Spaanse peper in dunne ringetjes.
Leg vervolgens de korianderblaadjes en de muntblaadjes op de gesneden lente-uitjes en hak de blaadjes fijn.
Snijd de tomaten daar weer bovenop en blijf hakken tot het mengsel de gewenste consistentie heeft. Door alles op dezelfde plank te hakken mengen de smaken heel goed.
Breng de salsa flink op smaak met zeezout en citroen- en/ of limoensap. Als je de salsa extra pit wilt geven door er nog wat gehakte Spaanse peper bij te doen, is dit het moment om dat te doen.

Bereidingswijze

Zet de salsa even aan de kant terwijl je met de vis aan de slag gaat. Wrijf beide kanten van de stukken vis in met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en rooster of gril ze aan beide kanten tot ze zo gaar zijn als je ze hebben wilt. (1,5 min per kant )

Bron

Jamie oliver

Serveertip

Serveer de vis op een bord met een flinke lepel van de salsa erop of ernaast. Geniet ervan!

Ik heb er courgette, gesmoord in knoflook, bij gegeten met wat puree. Heerlijk!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten