Rucola salade met gegrilde perzik

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009

Ik ben niet zo van de tv-koks, maar ik moet toegeven dat ik dit recept heb opgepikt van Jamie Oliver. Hij maakte iets dergelijks voor bij een BBQ en ik heb het diezelfde dag nog geprobeerd. Heerlijk fris en zoetig. Ik heb het recept vrij bewerkt, maar nogmaals....Dank aan Jamie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de dressing:
- Sap van een halve citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zure room
- beetje zout
- beetje peper
- Halve kop geraspte parmenzaanse kaas

Voor de salade:
- 1 pak rucola
- 2 grote, rijpe, sappige perzikken
- 8 plakken parmaham
- Pakje zachte geitenkaas
- Handje gegrilde pijnboompitten
- wat plakjes parmenzaanse kaas
- Paar takjes Dille of Rozemarijn
- Beetje olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak een dressing van alle beschreven ingredienten. Mengen gaat het makkelijkst als je alles in een jampotje doet en door elkaar schudt

Snij de perzikken in 4 delen, verwijder de pitten. Doe de stukken met een scheut olijfolie, wat dille of rozemarijn in een schaal en schud het geheel goed om. Gril ieder stuk op een bbq tot er een caramellaagje verschijnt. Als je in de oven grilt, vang dan het vocht in een schaaltje op en besprenkel aan het eind de salade daarmee.

Bereidingswijze

- Leg op ieder bord 2 plakken parmaham
- Schik hierop 2 stukken gegrilde en warme perzik.
- Schik hierop de rucola
- Besprenkel met de dressing.
- Leg hierop en omheen wat stukjes zachte geitenkaas
- Besprenkel met gegrilde pijnboompitten
- Garneer met wat plakjes parmensaanse kaas
- Als je het hebt opgevangen, besprenkel het geheel dan met wat van het vocht van de gegrilde perzikken

Bron

Een beetje van Jamie, een beetje van mij

Serveertip

Top als salade bij een BBQ of gewoon als lekker tussendoortje op een warme dag. Heerlijk combinatie dat zoete van de perzik met dat pittige van de rucola.

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 22-10-2016

Gisteren deze salade gemaakt,echt een blijvertje,ipv geitenkaas mozzarella gebruikt,en aangezien er nu geen perziken zijn deze uit blik gebruikt maar deze salade komt zeker vaker op tafel. Jeannette

josinewilms avatar
josinewilms 04-10-2012

Heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten