pasta met ansjovissaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 5 eetlepels olijfolie
* 2 grote uien, fijngehakt
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* ½ theelepel bruine suiker
* 12 ansjovisfilets of 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (60 g totaalgewicht)
* 15 g boter
* piepklein snufje gemalen kruidnagel
* 125 ml volle melk
* 500 g spaghetti, linguine, bigoli, bucatini of perciatelli
* 1 grote bos bladpeterselie, gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook op laag vuur tot je een zachte, gouden moes hebt - ongeveer 10 minuten. Doe er de bruine suiker bij (witte is ook goed, hoor), roer en laat het uienmengsel nog ongeveer een minuut bakken. Hak de ansjovis heel fijn; ik doe dat met mijn mezzaluna. Roer ze door de uienmoes tot ze beginnen te `smelten`, roer er dan de boter en de kruidnagel door, gevolgd door een eetlepel water. Roer er, wanneer dit alles goed gemengd is, geleidelijk de melk door. Zet de pan van het vuur. Kook intussen de pasta in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er een soepopscheplepel kookwater uit voordat je de pasta laat uitlekken. Kieper de uitgelekte pasta in de ansjovis-en-uiensaus en roer er het bewaarde kookvocht door om de pasta smeuïg te maken. Misschien heb je niet al het kookwater nodig, dus giet het er geleidelijk bij. En hussel ook wat olie uit het ansjovisblikje door de pasta als dat nodig is. Mocht de pan met de saus niet zo groot zijn dat alle pasta erin kan, dan doe je de pasta natuurlijk terug in de pan en giet je de saus erover. Hussel er ook het grootste deel van de grof gehakte peterselie door. Ten slotte moet elk sliertje pasta met een filmpje ansjovissaus bedekt zijn. Doe de pasta voor het serveren over in een verwarmde schaal en strooi er de rest van de peterselie over.

Bron

Nigella Lawson

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten