Babi pangang - gemarineerd varkensvlees
- Chinees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.
Ingrediënten 4 personen
500 g hamlappen2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
voor de marinade:
1 citroen
6 eetl. ketjap manis
2 tenen knoflook
1 theel. gemberpoeder
1 theel. ketoembar (korianderpoeder)
snufje zout
4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 351,28 kcal |
Koolhydraten | 15,33 g |
Eiwitten | 29,44 g |
Vetten | 18,62 g |
Voorbereiding
Snijd het vlees in repen. Maak de marinade: Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de ketjap, de knoflook uit de knijper, het gemberpoeder, de ketoembar, een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten. Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
Serveertip
Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).