Gevulde courgette

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009
  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

Gevulde courgette - sonja bakker recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200gr zilvervliesrijst
200gr rundergehakt
4 courgettes
3 tomaten
3 uien
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kaneel
2 teentjes knoflook
fijn gehakte verse peterselie
100gr 30+ kaas (geraspt)
1el olijfolie
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de verpakking gaar, was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Pel de uien en de knoflook en snijd deze ook in kleinde stukjes. Bak het gehakt in wat olijfolie bruin. Voeg vervolgens de uien, de tomaten en de kruiden erbij. Daarna op een laag vuur ong. 4 minuten zachtjes laten sudderen.

Bereidingswijze

Was de courgettes en hol ze voorzichtig uit. strooi er zout in.
Meng het courgette vlees met het gehakt mengsel en en vul hiermee de uitgeholde courgettes. Bestrooi de courgette daarna met 30+ kaas en de fijngehakte peterselie. Zet de courgettes vervolgens in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar worden.

Bron

sonja bakker tijdschrift- en aangepast

Serveertip

Serveer met de rijst.
Ik gebruik vaak bol courgettes (uit eigen tuin) die zijn erg makkelijk om te vullen en leuk om te serveren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Mhtromp avatar
Mhtromp 09-09-2017

Heerlijk gegeten! Bedankt voor het delen.

moniquek1 avatar
moniquek1 13-06-2017

Neem je recept mee ,ben benieuwd hoe de courgette blijft of deze niet zacht wordt heb dit bij een eerder recept gehad. groetjes Monique

Dorothetweel avatar
Dorothetweel 28-06-2015

ik had de rijst er per ongeluk doorheen gedaan, smaakte ook prima.

Twistkid avatar
Twistkid 18-02-2013

Ik ga het gerecht vanavond eens uitproberen, we hebben al vaker gevulde courgette gegeten, maar willen nu deze variant eens uitproberen.

lios avatar
lios 13-06-2012

Jannesh en the_pumpkin, bedankt! Ik ga nu wel voor de kano methode, maar ooit schaf ik zo`n uitholler aan :)

the_pumpkin_patch avatar
the_pumpkin_patch 12-06-2012

Het is ook mogelijk om de de courgette heel te laten. Dan heb je welspeciaal gereedschap nodig die je kunt vinden in de kookwinkel. Zet ik zo wel even op mijn pagina

jannesh avatar
jannesh 12-06-2012

Hi, je moet de courgettes inderdaad door de helft snijden in de lengte en dan hol je ze inderdaad uit als een soort kano. Dit gaat makkelijk met een meloen lepeltje of met een theelepeltje met een dun (en scherper) randje. Het is ook heel leuk om te zoeken naar bol courgettes (of ze zelf te kweken) die kun je heel mooi vullen.

lios avatar
lios 11-06-2012

Hoe hol je een courgette uit? Ze zijn erg dun en lang... Of moeten ze eerst in 2-en en hol je ze uit als een soort kano?

dirty21 avatar
dirty21 24-07-2011

dit menu zit er morgen op tafel hier heb er nu al zin in

Marlayne85 avatar
Marlayne85 06-10-2010

Dit is echt!! een aanrader! Erg lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten