Gevulde courgette

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

  • Gevulde courgette

    Gevulde courgette

    Gevulde courgette

Gevulde courgette - sonja bakker recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200gr zilvervliesrijst
200gr rundergehakt
4 courgettes
3 tomaten
3 uien
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kaneel
2 teentjes knoflook
fijn gehakte verse peterselie
100gr 30+ kaas (geraspt)
1el olijfolie
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 490,79 kcal
Koolhydraten 55,27 g
Eiwitten 26,84 g
Vetten 16,86 g
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de verpakking gaar, was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Pel de uien en de knoflook en snijd deze ook in kleinde stukjes. Bak het gehakt in wat olijfolie bruin. Voeg vervolgens de uien, de tomaten en de kruiden erbij. Daarna op een laag vuur ong. 4 minuten zachtjes laten sudderen.

Bereidingswijze

Was de courgettes en hol ze voorzichtig uit. strooi er zout in.
Meng het courgette vlees met het gehakt mengsel en en vul hiermee de uitgeholde courgettes. Bestrooi de courgette daarna met 30+ kaas en de fijngehakte peterselie. Zet de courgettes vervolgens in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar worden.

Bron

sonja bakker tijdschrift- en aangepast

Serveertip

Serveer met de rijst.
Ik gebruik vaak bol courgettes (uit eigen tuin) die zijn erg makkelijk om te vullen en leuk om te serveren

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jannesh avatar
jannesh

Doorsturen

Home Recepten