1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Kartoffelpuffer (of Reibekuchen)

Kartoffelpuffer (of Reibekuchen)

Door: omadebruin

  • Duits, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009

Ingrediënten 4 personen


500 gram geschilde aardappelen
zout en peper naar smaak
(eventueel) 1-2 eieren
1 eetlepel geraspte ui
olijfolie


Verder heb je nodig


Rasp of keukenmachine


Een lekker aardappelgerecht, dat ik in Hamburg leerde kennen in de jaren `70. Later heb ik het ook in Zuid-Duitsland gegeten (daar werd het Reibekuchen) genoemd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen raspen en in een schuin geplaatste kom doen, zodat het vocht zich kan verzamelen en afgegoten kan worden. Je kunt ook de aardappelrasp in een schone theedoek doen en dan het vocht eruit `drukken`.

Bereidingswijze

Roer er de peper en het zout door en eventueel de eieren.
Roer er de geraspte ui door.
Verhit zoveel olie in de pan, dat de bodem ruim bedekt is en verwarm de olie dampend.
Schep er bergjes aardappelrasp op en plet de hoopjes enigszins, zodat het kleine `pannenkoekjes` worden.
Bak de eerste kant op een enigszins getemperde hittebron tot deze bruin is en de bovenkant er grauw uitziet.
Draai de pannenkoekjes om en bak de andere zijde op hogere hitte bruin.
Dien de kartoffelpuffer direct heet op.

Serveertip

Dit aardappelgerecht smaakt lekker bij `fijn vlees` zoals rosbief e.d., maar ook bij gerechten als kipfilet met romige kerrie-saus en ananas.
Als groente kan je b.v. denken aan sla, appelmoes (bij voorkeur zelfgemaakt natuurlijk).



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omadebruin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top