1. Home
  2. Recepten
  3. Soep
  4. Provençaalse prei - soep

Provençaalse prei - soep

Door: matt_botden

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009

Ingrediënten 4 personen


Aardappelen 1 stuks
Prei 500 gram
Ontbijtspek blokjes 50 gram
Boter
Ui 1 stuks
Venkel ¼ deel
Tijm
Melk 125 cc p/p
Water 125 cc p/p
Provençaalse kruiden
Roux
Room 1 scheutje
Bouillon korrels
Cayennepeper
Nootmuskaat



Ideale soep voordat je op stap gaat. Diverse malen gemaakt tijdens de karnaval.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper een ui en snijd de aardappel in blokjes. Snijd het ontbijtspek in kleine blokjes. Snijd de schoongemaakte prei in ringen.
Fruit de ui, de rauwe aardappelblokjes en ontbijtspek blokjes in een pan met wat boter. Voeg wat later de prei - ringen toe. Voeg als laatste de venkel en tijm toe.
Afblussen met melk en het water. Voeg de Provençaalse kruiden toe. Het geheel even laten trekken en binden met roux.
Breng de soep op smaak met bouillon korrels, een scheutje room, nootmuskaat en een mespuntje cayennepeper.

Bron

Leucojum Vernum



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top