1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Runderstoofpotje uit Sussex (BK-slowcooker)

Runderstoofpotje uit Sussex (BK-slowcooker)

Door: alidada

  • Engels,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2009

Ingrediënten 2 personen


  • 300 gram wat doorregen riblappen.(of sukadelapjes) in niet te kleine stukken gesneden
  • Zout/ peper naar smaak.
  • 1 eetlepel bloem.
  • 1 grote ui.
  • 60 ml Guinnessbier.(Slijterij of supermarkt)
  • 60 ml rode port.
  • 2 eetlepels Curry Gewürz-saus.
  • (of als je het toevallig kunt kopen) `Mushroomketchup`


Verder heb je nodig


  • BK- slowcooker Of elektrische slowcooker slowcooker
  • OF Stoofpan voor op het gas of oven
  • Schaal


  • Dit is een heerlijke stoofpot met Guinness bier en Port.
  • De originele naam is; "Sussex stewed steak" maar ik heb het aangepast voor de slowcooker de ingrediënten ietsje veranderd en/of aangepast en zo is het mijn eigen recept geworden.
  • Het is supergemakkelijk te bereiden met weinig ingrediënten en de smaak is verrukkelijk.
  • De alcohol in dit gerecht verdampt uiteraard maar de combinatie van de Guinness met de Port maakt het net een tikje anders.
  • Ps Als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing.
  • In de stoofpan in de oven duurt het ongeveer even lang.
  • Dit is trouwens ook heel goed te maken in de Römertopf omdat de Römertopf nagenoeg hetzelfde is als de BK slowcooker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Week de (BK) slowcooker 20 minuten in koud water.
  • Laat het vlees voor ongeveer ½ uur op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bereiden.
  • Doe de bloem in een kom, meng peper en zout erdoor en wrijf het vlees in met dit mengsel

Bereidingswijze

  • Leg het rauwe vlees in slowcooker.
  • Snijd de ui in ringen en verdeel deze over het vlees.
  • Roer het bier, de port en de Curry Gewürz-saus door elkaar en schenk dit mengsel over het vlees.
  • Dek de (BK)slowcooker af met het geglazuurde deel en zet hem voor twee uur in een koude oven en de temperatuur op 175°C.
  • Haal het dan uit de oven en PROEF! Als het vlees nog niet mals is (kan aan je oven of het vlees liggen) zet je het gewoon terug en proef na een tijdje nog een keer. Geen probleem want in de slowcooker kan het niet aanbranden! Dus even een beetje experimenteren met de tijd.

Serveertip

Serveer bvb. met aardappelpuree, gebakken champignons en courgette.
Het zou kunnen zijn dat u de saus wat te dun vindt, die kunt u dan altijd nog even binden. Ik vond het niet nodig en heb wat saus over de champignons en courgette verdeeld.



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top