sticky lemon chicken

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 grote kip, in 8-10 stukken
* 3-4 eetlepels olijfolie
* 1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd
* paar takjes tijm
* scheutje sherryazijn
* 2 eetlepels donkere sojasaus
* 3 eetlepels vloeibare honing
* 1 citroen, in dunne plakjes
* bosje bladpeterselie, gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de stukken kip met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote braadpan, leg de knoflook en tijm erin en bak de kip op hoog vuur (eventueel in porties) in 2-3 minuten aan elke kant bruin. Doe alle stukken kip in de pan, voeg de sherryazijn toe en laat die tot de helft inkoken. Voeg de sojasaus en honing toe en schud de pan zodat alles zich mengt. Schenk er een flinke scheut heet water bij en voeg de plakjes citroen toe. Laat het vocht pruttelen tot het tot stroop ingekookt is, circa 15 minuten. De kip zal dan ook gaar zijn. Leg de citroenkip op een schaal en strooi de peterselie erover. Geef er aardappelpuree en sperzieboontjes of gestoomde sugarsnaps bij.

Bron

Gorden Ramsey

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saskiamughal avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten