1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Spanakopita

Spanakopita

Door: saskiamughal

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-2009

Ingrediënten 4 personen


750 gr spinazie
1ui, fijn gesneden
1/4 kop melk
1/4 kop petersele, fijngesneden
1/4 kop dille fijngesneden
1/2 kop boter
2 grote eieren
175 gram feta
peper en zout
6 vellen kant en klaar bladerdeeg
boter om in te vetten




Ontdek meer:

Bereidingswijze

De spinazie wassen en snijden. De boter in de pan laten smelten en de ui fruiten en even later de spinazie toevoegen. Goed doorroeren. Peterselie, dille, peper en zout toevoegen en met het deksel op de pan de spinazie laten koken tot het meeste vocht verdwenen is. De pan van het vuur halen, de melk door de spinazie roeren waardoor deze wat afkoelt. De eieren loskloppen en er de grof gesneden feta aan toevoegen. Als de spinazie koud is geworden er het eimengsel doorroeren. Een ovenschaal invetten en er 4 met gesmolten boter bestreken vellen bladerdeeg in leggen. De spinazie verdelen over het bladerdeeg, de uitstekende stukken deeg over de vulling vouwen en het resterende bladerdeeg, met boter bestreken, daar weer op leggen. Uitstekende stukken afsnijden. Besprenkelen met gesmolten boter en in een warme, voorverwarmde oven in 40 a 50 minuten gaar bakken. Een half uur laten afkoelen en dan opdienen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top