Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Eksi koekoe

Eksi koekoe

Door: saskiamughal

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2009

Ingrediënten


10 eieren
10 eetl. suiker
11 eetl. bloem
10 eetl. gesmolten boter
1 eetl. vanille-essence of rum
suikermuisjes



Heerlijk luchtige cake !!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De eieren dik klutsen met de suiker en de essence of rum (ongeveer 3 kwartier, Mixer in de hoogste stand zetten). Het beslag moet in volume zijn toegenomen. De bloem zeven en bij beetjes door het beslag roeren met een houten lepel. De gesmolten boter luchtig door de massa scheppen (met de houten lepel). In een beboterd bakblik het beslag schenken en gelijk in een voorverwarmde oven schuiven (160 C). De oven het eerste half uur niet openen. Bakken totdat de cake goudbruin is. Prik met een satestok, als deze droog is, is de cake gaar. Als de cake wat is afgekoeld, lichtjes boter erop smeren en bestrooien met suikermuisjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top