Surinaamse Saoto

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-08-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 liter water
½ kg. kipfilet
2 salamblaadjes
1 tak sereh (citroengras)
1 ui
4 stukjes laos (1 cm)
3 teentjes knoflook
1 pak soe-on (witte vermicelli)
200 gr. taugé (gropesi)
4 takjes selderij (soepgroente)
gebakken uitjes
olie
zout
zwarte peper
5 bouillonblokjes naar smaak
1 pak dunne aardappelstokjes
6 pimentkorrels (lontai).
4 gekookte eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels, 1 tak soepgroente en de stukken laos toevoegen. Hiervan in 1 uur een bouillon trekken. De bouillon op smaak afmaken met bouillonblokjes.
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken. Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken. De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij, gekookt ei. De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren. Ook mag er rijst bij gegeven worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

TanteJokkeltje avatar
TanteJokkeltje 06-05-2011

heerlijk ga het maken ,dank je wel ,tante jokkeltje ,

Skelm avatar
Skelm 06-05-2011

Dit is de soep die ik iedere dag aan de Waterkant bestelde. Heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten