Cajunsalade met gerookte kip en surimi voor veel gasten

  • Internationaal, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2009

Het is nog steeds volop zomer, Heerlijk! Krijg je gezellige zomergasten ...laat ze dan mee-eten op het terras! De hoeveelheden in dit recept zijn geschikt voor 10 tot 15 personen. Ben je met minder mensen, dan kun je natuurlijk gewoon de hoeveelheden aanpassen!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen

    750 gr. bleekselderij, in boogjes
    750 gr. paprika(rood, geel en groen), gesnipperd
    750 gr. (winter)wortel, in reepjes
    1 ui, fijn gesnipperd
    1 spaans pepertje, fijn gesnipperd
    1 flesje cocktailsaus
    1 bosje verse peterselie of koriander, fijngehakt
    14 gr. verse bieslook, in stukjes van 1 cm
    500 gr. gerookte kipreepjes
    500 gr. surimi, in stukjes van 1 cm.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ruime pan: schuimspaan; Vergiet: Mooie grote salade schaal

Voorbereiding

Breng in een ruime pan circa 3 liter water aan de kook. Schep (in gedeeltes) de bleekselderij, winterwortel en paprika erin en kook ze 2-3 minuten. Schep ze met de schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel ze af onder stromend koud water. Meng ui en spaans pepertje door de cocktailsaus.

Bereidingswijze



    Meng de gekookte, afgekoelde groentes met peterselie, bieslook, gerookte kip, surimi en de saus
    Mocht de saus wat de dik uitvallen, voeg dan eventueel wat water toe.

Serveertip

Serveer hier vers afgebakken stokbrood met kruidenboter bij.

Laatste reacties

missmouthwash avatar
missmouthwash 09-07-2010

Klinkt heerlijk, maar ook snel en simple! Belangrijk met de temperatuur buiten van 32 graden! Dank je Ruth

deonart avatar
deonart 25-08-2009

Ongetwijfeld lekker. Ik zal dan hierbij mijn eigen cocktailsaus maken. Bedankt Ruth.[br] Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten