Cajunsalade met gerookte kip en surimi voor veel gasten
- Internationaal, Salade
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-08-2009
Het is nog steeds volop zomer, Heerlijk! Krijg je gezellige zomergasten ...laat ze dan mee-eten op het terras! De hoeveelheden in dit recept zijn geschikt voor 10 tot 15 personen. Ben je met minder mensen, dan kun je natuurlijk gewoon de hoeveelheden aanpassen!
Ingrediënten 10 personen
750 gr. bleekselderij, in boogjes
750 gr. paprika(rood, geel en groen), gesnipperd
750 gr. (winter)wortel, in reepjes
1 ui, fijn gesnipperd
1 spaans pepertje, fijn gesnipperd
1 flesje cocktailsaus
1 bosje verse peterselie of koriander, fijngehakt
14 gr. verse bieslook, in stukjes van 1 cm
500 gr. gerookte kipreepjes
500 gr. surimi, in stukjes van 1 cm.
Benodigdheden
Ruime pan: schuimspaan; Vergiet: Mooie grote salade schaalVoorbereiding
Breng in een ruime pan circa 3 liter water aan de kook. Schep (in gedeeltes) de bleekselderij, winterwortel en paprika erin en kook ze 2-3 minuten. Schep ze met de schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel ze af onder stromend koud water. Meng ui en spaans pepertje door de cocktailsaus.
Bereidingswijze
Meng de gekookte, afgekoelde groentes met peterselie, bieslook, gerookte kip, surimi en de saus
Mocht de saus wat de dik uitvallen, voeg dan eventueel wat water toe.
Serveertip
Serveer hier vers afgebakken stokbrood met kruidenboter bij.
Laatste reacties
Klinkt heerlijk, maar ook snel en simple! Belangrijk met de temperatuur buiten van 32 graden! Dank je Ruth
Ongetwijfeld lekker. Ik zal dan hierbij mijn eigen cocktailsaus maken. Bedankt Ruth.[br] Deon