Pittige kipfilet in honing-knoflooksaus (bk slowcooker)

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Dit is een heerlijk pittig gerecht niet te veel werk en zodra het in de oven staat heb je er geen omkijken meer naar. Houdt je niet zo van pittig neem dan mildere kruiden. De volgende keer maak ik het met kippenbouten, lijkt me ook heel lekker. Ik had een vrij grote kipfilet en dit gewicht zou dus voldoende zijn voor 3-4 personen.Ps Dit is een recept voor de BK slowcooker als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 1 grote dubbele kipfilet met het bot nog in het midden. Gewicht ± 750 gram (met het bot meegewogen).
  • 4-5 tenen knoflook (uitgeperst).
  • 3 eetlepels witte balsamico azijn.
  • 4 flinke eetlepels vloeibare honing.
  • 400 ml koude kippenbouillon.(van tablet of zelfgemaakt).
  • 3 eetlepels (olijf)olie.
  • ½ theelepel chilipoeder.
  • ½ theelepel paprikapoeder (hot of mild naar smaak).
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden.
  • 3-4 eetlepels maïzena.
  • Peper en zout naar smaak.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 429,81 kcal
Koolhydraten 51,93 g
Eiwitten 15,79 g
Vetten 17,11 g
Benodigdheden
Slowcooker BK. (of elektrische slowcooker) Steelpan.Koekenpan.Schaal.

Voorbereiding

  • Pers het knoflook uit.
  • Vermeng de balsamico azijn met de koude kippenbouillon, 2 eetlepels olie, uitgeperste knoflook, chili en paprikapoeder plus de honing.
  • Was het kipfilet zorgvuldig en droog goed af met keukenpapier.
  • Leg het kipfilet in schaal en giet er de marinade overheen.
  • "Rol" het kipfilet een paar keer om en om zodat alles goed bedekt wordt door de marinade.
  • Zet het nu - in een goed afsluitbare schaal- voor ongeveer 60 minuten in de koelkast maar als je tijd hebt liever nog wat langer.

Bereidingswijze

  • Nadat de kip in de marinade heeft gestaan.
  • Laat de terracotta zijde van de BK slowcooker 20 minuten weken in koud water
  • Haal ondertussen de kip uit de marinade en dep de marinade er zoveel mogelijk af. Bewaar de marinade!
  • Verhit één eetlepel olie en braad het kipfilet op een zacht vuurtje wat bruin.
  • Maak ondertussen met wat marinade de maïzena aan tot een glad papje.
  • Doe de rest van de marinade in een steelpan en giet voorzichtig al kloppend de aangemaakte maïzena erdoor. Breng aan de kook en roer goed net zolang tot je een gebonden saus krijgt.
  • Voeg de rauwe paprikastukjes toe.
  • Proef nu of er nog peper/zout moet worden toegevoegd.
  • Doe filet in de voorgeweekte terracotta pot en giet de marinade eroverheen en plaats het geglazuurde deksel erop.
  • Zet in een koude oven (ik zet de pot op de 2e richel) en draai dan de temperatuur naar 175°C (hete lucht) de gewone oven op 200°C.
  • Laat dit gaar worden in ± twee uur. (hangt van je oven af)

Serveertip

  • Wij vinden dit nog lekkerder met kippenbouten, ik laat het dan wel langer in de oven staan.
  • Ik heb er gekookte sperzieboontjes, gebakken champignons en rijst (gekookt met een paar druppels citroen bij het kookvocht) bij geserveerd.
  • Maar de variaties zijn eigenlijk eindeloos. Pasta met knoflook en chilipeper, gebakken aardappeltjes, salade..noem maar op.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar
alidada

Doorsturen

Home Recepten