Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hangop
  6. hangop met aardbeien

hangop met aardbeien

Door: saskiamughal

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-08-2009

Ingrediënten 4 personen


1 l volle yoghurt, 60 gr fijne suiker, 125 ml slagroom, 300 gr verse aardbeien, theedoek of kaasdoek



20 minuten bereiden/ minimaal 4 uur wachten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bedek een vergiet met een theedoek of kaasdoek. Plaats het bedekte vergiet op een bak. Schenk de yoghurt in het vergiet en laat de yoghurt vervolgens een aantal uren (minimaal 4) uitlekken. Je kunt dit gerust een hele nacht laten staan. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom vervolgens door de uitgelekte yoghurt. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Schep de gehalveerde aardbeien door de hangop.

Bron

Tomaat



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top