sint jakobsschelpen op een bedje van zeekraal

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-2009

Dit exclusieve voorgerechtje is eenvoudig te maken. Wees voorzichtig met zout, want de zeekraal smaakt al zilt van zichzelf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g zeekraal
500 g coquilles
1-2 el citroensap
zout
versgemalen peper
2-3 el bloem
50 g boter of margarine
4 sjalotjes, fijngesneden
30 g fijngesneden peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal afkoelen en goed uitlekken. Dep de coquilles droog met keukenpapier. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met iets zout en peper. Laat de coquilles ± 5 min. liggen en wentel ze dan door de bloem. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de coquilles in gedeelten op matig hoog vuur in ± 2-3 min. aan beide kanten mooi bruin. Schep de gebakken coquilles op een bord. Verhit 25 g boter in de koekenpan en bak hierin de sjalotjes zachtjes heel even aan. Schep de coquilles met de peterselie erdoor en warm alles al omscheppend nog even door. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de zeekraal over 4 bordjes en schep de coquilles met sjalotjes erop.

Bron

Delicious

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten