Aziatische fondue met garnalenbouillon, coquilles en ve

  • Aziatisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de garnalenbouillon:
schil en koppen van 12 grote gamba`s
3 el maïsolie
1 ui, gesnipperd
groen van 1 prei, in ringen
2 l water
2 cm gember wortel, in plakjes gesneden
zeezout
½ rode en groene peper, opengesneden en ontdaan van pitten
2 bosuien, in stukken van 4 cm gesneden
Voor de garnalen:
12 grote verse gamba`s, gepeld en darmkanaal verwijderd
Voor de coquilles:
12 coquilles, vers
Voor de wasabimayonaise:
200 ml Japanse mayonaise
½ tl wasabi
rasp van 1 limoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hoge pan

Bereidingswijze

Bak de schillen en koppen in een hoge pan met olie. Voeg als ze rood gekleurd zijn de ui en prei toe, bak dit even mee. Schenk het water erop en voeg de helft van de gember toe. Laat de bouillon 30 min trekken op laag vuur. Zeef de bouillon en breng op smaak met zeezout. Voeg de gember, pepers en de bosui toe en schenk in de fondue pan.



Was de gamba`s. Snij ze bijna doormidden vanaf het staartje naar de kop. De 2 helften zitten nog aan elkaar. Zo krult de gamba zich als een vlinder op als hij gaar wordt gepocheerd in de bouillon. Was de coquilles voordat ze in de bouillon gepocheerd worden. Voor de wasabimayonaise. Roer alle ingrediënten door elkaar. Schep de saus in een bakje en bestrooi met wat limoenrasp.

Bron

elle

Serveertip

Lekker met een frisse komkommersalade. Snij 1komkommer met een kaasschaaf over de lengte in lange plakken. Snij 1 bosui in fijne ringetjes. Vermeng 1 tl Kikkoman sojasaus met ½ el rijstazijn en 3 el maïsolie. Bestrooi de salade met zwarte sesamzaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten