Volkoren flatbread/pita (met geitenkaas en waterkers)

  • Brood
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-08-2009

De supersnelle oplossing voor als je brood wilt, maar geen brood in huis hebt. Met wat bloem, olie, een ei en een koekenpan heb je in een mum van tijd een knapperig flatbread op je bord.
De peterselie en extra vergine olijfolie zorgen voor een mediterrane smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten
- 100 gram (volkoren)bloem
- 1/2 ei
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- scheutje warm water (om te mengen)
- 2 eetlepels peterselie
- versgemalen zout en peper

Voorbeeld van vulling:
- paar plakjes belegen geitenkaas
- handvol waterkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, en voeg olie, water, ei, peterselie, zout en peper toe. Kneed tot een elastisch deeg.
Indien het deeg te plakkerig blijft; voeg nog wat bloem toe.

Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot twee of meer ovalen.
Verhit olie in een koekenpan, en bak het flatbread aan elke kant in ongeveer 2 minuten bruin.

Beleg met geitenkaas en waterkers en vouw dubbel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten