Groene salade met granaatappel en pecannoten

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2009

heerlijk gezond bijgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 100 g pecannoten, in stukken gebroken
* 1 el balsamicoazijn
* 2 el olijfolie
* zout en peper, naar smaak
* 250 g slabladeren met pepersmaak zoals rucola of waterkers
* 1 granaatappel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Leg de stukken pecannoot op een bakplaat en schuif die circa 12 min in een op 180 graden celcius voorverwarmde oven of tot de noten lichtbruin en geurig zijn.
Neem ze uit de oven en leg ze op een bord om te voorkomen dat ze verbranden.

Bereidingswijze

Meng in een grote slakom de balsamicoazijn met de olijfolie en wat zout en peper tot een vinaigrette. Leg de sla op de dressing, maar meng hem nog niet.
Halveer de granaatappel alsof het een grapefruit is, en buig de schil om zodat de pitten eruit vallen. Doe de pitten met de pecannoten in de slakom.
Meng de salade en serveer hem onmiddellijk.

Bron

Elle eten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten