Metaxa-saus
- Grieks, Saus/dressing
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-08-2009
Deze saus maakten we in grote hoeveelheden. Voor het gemak alvast gehalveerd :-). Zelf aanpassen in verhouding naar eigen behoefte...
Ingrediënten
Paprika, niet te groot, 3 kleuren, 3 stuksUi, klein, en heel fijn gesnipperd
Champignons, 500 gram
Roomboter, 125 gram
Metaxa cognac, 1/2 glas
Mavro Dafni (Griekse mierzoete wijn) 1/2 glas
Slagroom, 3 liter (!)
Tomatenpuree, 4 lepels
Zout, 1 lepel
Witte peper, 1 lepel
Paprikapoeder, 1 lepel
Dille, 1 lepel
Laurierblaadje, stuk of 2
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 11795,92 kcal |
Koolhydraten | 145,12 g |
Eiwitten | 96,14 g |
Vetten | 1177,16 g |
Bereidingswijze
Boter smelten, gesneden paprika, champignons en ui toevoegen. Tomatenpuree erbij.
Metaxa en Mavro Dafni erbij.
Slagroom er gelijk achteraan.
Kruiden toevoegen en laurierblaadjes.
Even zachtjes laten koken.
Bron
eigen griekse bron
Serveertip
Bij vlees (voorkeur schnitzel) en ook heerlijk om je brood in te dopen!
Ehhh... caloriebommetje... :-)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties