Metaxa-saus

  • Grieks, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2009

Deze saus maakten we in grote hoeveelheden. Voor het gemak alvast gehalveerd :-). Zelf aanpassen in verhouding naar eigen behoefte...

Deel dit recept

Ingrediënten
Paprika, niet te groot, 3 kleuren, 3 stuks
Ui, klein, en heel fijn gesnipperd
Champignons, 500 gram
Roomboter, 125 gram
Metaxa cognac, 1/2 glas
Mavro Dafni (Griekse mierzoete wijn) 1/2 glas
Slagroom, 3 liter (!)
Tomatenpuree, 4 lepels
Zout, 1 lepel
Witte peper, 1 lepel
Paprikapoeder, 1 lepel
Dille, 1 lepel
Laurierblaadje, stuk of 2
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 11795,92 kcal
Koolhydraten 145,12 g
Eiwitten 96,14 g
Vetten 1177,16 g

Bereidingswijze

Boter smelten, gesneden paprika, champignons en ui toevoegen. Tomatenpuree erbij.
Metaxa en Mavro Dafni erbij.
Slagroom er gelijk achteraan.
Kruiden toevoegen en laurierblaadjes.
Even zachtjes laten koken.

Bron

eigen griekse bron

Serveertip

Bij vlees (voorkeur schnitzel) en ook heerlijk om je brood in te dopen!
Ehhh... caloriebommetje... :-)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten