De echte quiche lorraine

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • De echte quiche lorraine

    De echte quiche lorraine

    De echte quiche lorraine

Een quiche of quiche lorraine is een hartige taart,
meestal gemaakt met bladerdeeg belegd met eieren, spek en slagroom.

Je hebt deze eenvoudige hartige taart snel op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gram bladerdeeg,iets meer mag ook
5-6 eieren,
150 mililiter room,
2 glazen melk,
300 gram gerookte spekjes
peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Je rolt het deeg dun uit en leg het deeg in een ingevette quichevorm.
Prik er gaatjes in zodat je geen luchtbellen in je taartbodem
krijgt.
Verdeel de spekjes over de taartbodem.
Verwarm de melk .
Klop de eieren los met de melk en de room en wat zout en peper.
Giet dit over de spekjes .
35 minuten in de voorverwarmde oven.
Als hij te donker wordt, een velletje alufolie erover leggen.

Bron

Frans kookboek

Serveertip

Geef er een lekkere groene salade bij.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten