1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche lorraine
  6. De echte quiche lorraine

De echte quiche lorraine

  • Frans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2009

Ingrediënten 3 personen


500 gram bladerdeeg,iets meer mag ook
5-6 eieren,
150 mililiter room,
2 glazen melk,
300 gram gerookte spekjes
peper en zout.



Een quiche of quiche lorraine is een hartige taart,
meestal gemaakt met bladerdeeg belegd met eieren, spek en slagroom.

Je hebt deze eenvoudige hartige taart snel op tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Je rolt het deeg dun uit en leg het deeg in een ingevette quichevorm.
Prik er gaatjes in zodat je geen luchtbellen in je taartbodem
krijgt.
Verdeel de spekjes over de taartbodem.
Verwarm de melk .
Klop de eieren los met de melk en de room en wat zout en peper.
Giet dit over de spekjes .
35 minuten in de voorverwarmde oven.
Als hij te donker wordt, een velletje alufolie erover leggen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Geef er een lekkere groene salade bij.

Bron

Frans kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top