1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Baba au rhum

Baba au rhum

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-08-2009

Ingrediënten 6 personen


2 eieren
200 gram suiker
50 ml melk
50 gram gesmolten boter
400 gram gezeefde bloem.
kop poedersuiker
zakje bakpoeder
300 ml rhum.
vanillestokje
slagroom



Baba au rhum
Baba au rhum

Maak voor iedere persoon een aparte Rhum baba .
omdat het moeilijk is bij grotere baba`s de rumstroop er goed in te laten
trekken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De cake

Klop twee eieren met 200 gram suiker tot het een schuimige massa is.
Voeg de melk toe, de gesmolten boter en de gezeefde bloem.
Als alles goed gemeng is een zakje bakpoeder toevoegen.

Vormpjes met boter invetten en de baba`s in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten.
Afhankelijk van de maat van de cakejes maximaal 30 minuten in de oven laten staan.

De stroop

Meng een halve liter water met een kop poedersuiker en 300 ml rhum.
Voeg een opengesneden vanillestokje toe en verwarm het tot het bijna kookt.
Laat het zo 20 minuten trekken en verwijder dan het vanillestokje.
Leg de cakejes in een ruime schaal en giet de hete stroop erover.
Keer desgewenst de cakes een keertje om,
zodat ook de andere kant de stroop goed opneemt.

Serveertip

Bewaar de cakejes in een pot, bedekt met de rest van de stroop.

Dit recept is voor 6 cakejes.

Het wordt geserveerd met lichtgeklopte niet gezoete slagroom.

Bron

Ik zou het niet weten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top