1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pittige smoor van rundvlees

Pittige smoor van rundvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-08-2009

Ingrediënten 4 personen


600 gr. runderstooflappen, niet te mager
3 el. ketjap manis
2 tl. azijn
1 flinke ui
1 rode peper
1 teen knoflook
1 tl. bruine suiker
1 mespuntje verkruimelde trassie
1/2 tl. gemberpoeder
1/2 tl. kruidnagelpoeder
1 tl. korianderpoeder
1/2 tl. komijnpoeder
3 el. olie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in grove blokjes snijden. Ui schillen en in stukjes snijden. Rode peper in ringetjes snijden. In een braadpan olie verhitten. Alle kruiden klaarzetten.

Bereidingswijze

Het vlees met de uien in ca. 5 min. rondom aanbraden. Knoflook erboven uitpersen, de rode peper erdoor scheppen en ca. 5 min. laten garen. Suiker, kruiden, azijn en ketjap toevoegen, het geheel opschenken met ca. 3 dl. water en het vuur lager draaien.
Het vlees ca. 2 uur laten stoven.
Op smaak brengen met iets zout.

Serveertip

Det pittige smoorgerecht is lekker met drooggekookte rijst en een groentegerecht of met nasi goreng.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top