Scones met clotted cream en jam

  • Engels,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2009

mag niet ontbreken bij een high tea party

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
* 225 g zelfrijzend bakmeel
* 1 theelepel bakpoeder
* 2 eetlepels fijne tafelsuiker
* 50 g boter
* 1 ei
* 75 ml melk
* clotted cream en aardbeienjam of andere vruchtenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine, koekjessteker (Ø 5 cm)

Voorbereiding

variatietip
Clotted cream kan vervangen worden door geklopte mascarpone.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng het bakmeel, het bakpoeder en de suiker met de pulseerknop in een keukenmachine. Voeg de boter toe en meng nog eens 20 seconden tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Doe het mengsel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Klop in een andere kom het ei en de melk los en houd 1 eetlepel van het mengsel achter. Giet de rest in het bakmeel-bakpoedermengsel en meng dat er met een vork doorheen. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het snel glad. (Meng er nog wat bakmeel door als het te plakkerig is.) Druk of rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2½ cm en maak rondjes met behulp van de koekjessteker. Leg de rondjes met wat tussenruimte op een ingevette bakplaat. Bestrijk de bovenkant met het achtergehouden ei-melkmengsel. Zet de scones in de oven en bak ze ongeveer 8 minuten tot ze goudgeel en gerezen zijn. Leg ze op een rooster en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze open, besmeer ze met clotted cream of mascarpone en jam en dien onmiddellijk op.

Bron

Susannah Blake

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten