Paprikasoep van geroosterde paprika
- Voorgerecht
- 60-120 min.
Dit is een heerlijke rijke paprikasoep. Serveer hem warm met een dot Griekse yoghurt en een paar grof gescheurde basilicumblaadjes. Of serveer hem koud met een ijsklontje.
Ingrediënten 6 personen
* 600 g paprika`s, in vieren* 600 g rijpe tomaten, gehalveerd
* 1 rode ui, grof gesneden
* 3 teentjes knoflook, grof gesneden
* ½ rode Spaanse peper, grof gesneden
* 1 handvol basilicumblaadjes
* 1 eetlepel balsamicoazijn
* 3 eetlepels extra vergine olijfolie
* 1¼ liter groente- of kippenbouillon
* 200 g Griekse yoghurt, om erbij te serveren
Benodigdheden
ovenkeukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg alle groenten en het basilicum op een bakplaat. Meng de azijn met de olie en schenk dit uit over de groenten tot ze allemaal bedekt zijn. Rooster de groenten 45 minuten in de voorverwarmde oven en keer ze af en toe om. Druk ze door een zeef om de velletjes te verwijderen. Als je ze in de keukenmachine verwerkt, zal de smaak iets minder zacht zijn, omdat deze zich vermengt met de smaak van de velletjes. Niettemin zal de soep nog steeds heerlijk zijn. Verdun de soep met de bouillon tot de gewenste dikte en breng hem op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de soep een paar minuten in een pan, of zet hem in de koelkast als je hem koud serveer.
Bron
Sarah Raven