1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paprika
  5. Geroosterde paprika
  6. Paprikasoep van geroosterde paprika

Paprikasoep van geroosterde paprika

  • , Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-08-2009

Ingrediënten 6 personen


* 600 g paprika`s, in vieren
* 600 g rijpe tomaten, gehalveerd
* 1 rode ui, grof gesneden
* 3 teentjes knoflook, grof gesneden
* ½ rode Spaanse peper, grof gesneden
* 1 handvol basilicumblaadjes
* 1 eetlepel balsamicoazijn
* 3 eetlepels extra vergine olijfolie
* 1¼ liter groente- of kippenbouillon
* 200 g Griekse yoghurt, om erbij te serveren


Verder heb je nodig


Oven
keukenmachine


Dit is een heerlijke rijke paprikasoep. Serveer hem warm met een dot Griekse yoghurt en een paar grof gescheurde basilicumblaadjes. Of serveer hem koud met een ijsklontje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg alle groenten en het basilicum op een bakplaat. Meng de azijn met de olie en schenk dit uit over de groenten tot ze allemaal bedekt zijn. Rooster de groenten 45 minuten in de voorverwarmde oven en keer ze af en toe om. Druk ze door een zeef om de velletjes te verwijderen. Als je ze in de keukenmachine verwerkt, zal de smaak iets minder zacht zijn, omdat deze zich vermengt met de smaak van de velletjes. Niettemin zal de soep nog steeds heerlijk zijn. Verdun de soep met de bouillon tot de gewenste dikte en breng hem op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de soep een paar minuten in een pan, of zet hem in de koelkast als je hem koud serveer.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Sarah Raven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top