1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam.

Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam.

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2009

Ingrediënten 4 personen


200 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 el suiker
75 gr harde boter, in kleine stukjes
1 ei, losgeklopt
60 ml karnemelk
Ā½ sinaasappel, schoongeboend
Ā½ pot frambozenjam
125 gr mascarpone
4 el Griekse yoghurt



Als het buiten stormt en nat is, is het binnen tijd voor puur verwennen. Kleine hapjes met hartige en zoete smaken en typisch herfstingrediĆ«nten voor een gezellige zondagmiddagthee. Die kan net zo lang duren als je zelf wilt – desnoods tot aan het diner.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden

Bereidingswijze

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng het zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en een mespuntje zout. Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel tot fijne kruimels. Voeg het ei en de karnemelk toe en meng alles tot een stevig deeg.
Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 1 Ā½ cm dik. Snijd het 8 vierkantjes.
Leg de scones op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in ca 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster iets uitdampen.
Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit. Schep de frambozenjam in een schaaltje en roer de sinaasappelrasp en het sap erdoor. Meng in een ander schaaltje de mascarpone met de Griekse yoghurt. Serveer de scones met de jam en de mascarpone.

Bron

12 maanden lekker eten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top