ras el-hanout balletjes

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2009
  • ras el-hanout balletjes

    Ras el-hanout balletjes

    Ras el-hanout balletjes

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt.
Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de ras el-hanout oftewel het hoofd van de winkel :
2 theel kruidnagelpoeder - 2 theel cayennepeper - 8 theel gemalen piment - 8 theel gemalen komijn - 8 theel gemberpoeder - 8 theel kurkuma - 8 theel gemalen zwarte peper - 8 theel gemalen kardemon - 12 theel gemalen kaneel - 12 theel gemalen koriander - 24 theel gemalen nootmuskaat.
Meng alles goed en bewaar op een donkere plek in goed afgesloten pot.
De balletjes:
400 g lamsgehakt,
2 zeer fijngehakte uien,
2 fijngehakte tenen knoflook,
60 g pijnboompitten,
4 eetl ras el-hanout,
scheut vers limoensap,
zout,
versgemalen peper,
olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vijzel
pot.goed afsluitbaar
grote koekenpan
kom
keukenpapier

Bereidingswijze

Stamp de pijnboompitjes fijn in de vijzel,doe de knoflook en de ras el-hanout erbij en stamp die even mee.
Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui met het pijnboompitten-mengsel glazig.
Doe in een kom en veeg de pan schoon met keukenpapier.
Voeg het gehakt,het limoensap,zout en wat versgemalen peper bij het pijnboompittenmengsel in de kom en kneed goed door.
Vorm hiervan kleine balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze een beetje plat.
Verhit een laagje olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktrondjes bruin en gaar.

Bron

Fatima.

Serveertip

Met tzaziki en gekruide couscous.Laat couscous wellen in kippenbouillon.Rooster 4 theel ras el-hanout in droge pan,zet opzij.Bak 1 courgette glazig in olijfolie,roer de ras el-hanout erdoor+3 eetl fijngehakte gedroogde dadels+de losgeroerde couscous.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marie-france avatar
marie-france 13-04-2015

Ik ga de ras-el-hanout snel maken,Lijkt me heerlijk. Dank je wel.

marie-france avatar
marie-france 13-04-2015

Leuk, ras-el-hanout zelf maken. Ik neem het mee, dank je

Cecileg avatar
Cecileg 04-04-2014

Ook ik heb ze gemaakt gisteren omdat we morgen een feestje te vieren hebben. Het ruikt idd heel erg lekker en ze smaken ook lekker. Voor @daniellesmeets, het is wel al lang geleden, maar ik heb er een ei en paneermeel onder gedaan, want ik was ook bang dat ze uit elkaar zouden vallen. Bij mij zijn ze perfect, niet te hard en droog. Lieve groet Cecile

janbroekert avatar
janbroekert 04-04-2014

Ben het nu aan het maken en zeker de geuren zijn goed en de smaak zal ook fanastisch zijn.

mikoo avatar
mikoo 02-02-2013

Oh, en de combinatie met de courgette couscous en tzaziki is ook een aanrader!

mikoo avatar
mikoo 02-02-2013

In eerste instantie was ik wat geintimideerd door de hoeveelheid kruiden en specerijen die gebruikt worden. Uiteindelijk toch maar de hoeveelheid aan gehouden en het is zo jammer dat er geen aroma-internet bestaat.. Zalige geuren en de smaak; echt top! Dit komt vaker op tafel, gegarandeerd!

evdk avatar
evdk 16-01-2013

goed recept!!! heerlijk,,,,, bewaar ik! groet, eef

DanielleSmeets avatar
DanielleSmeets 24-11-2012

Het was heeerlijk! Alleen jammer dat de balletjes in de pan uit elkaar vielen. Heb ik iets verkeerd gedaan? Tips?

carolientje61 avatar
carolientje61 14-11-2012

klinkt allemaal goed dus ik neem je recept mee en ga het uitproberen. Dank je wel. groetjes Carin

mutsje79 avatar
mutsje79 13-09-2012

Top recept, we hebben er van genoten!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten