1. Home
  2. Recepten
  3. Thee
  4. Kurkuma thee
  5. ras el-hanout balletjes

ras el-hanout balletjes

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2009

Ingrediënten 4 personen


Voor de ras el-hanout oftewel het hoofd van de winkel :
2 theel kruidnagelpoeder - 2 theel cayennepeper - 8 theel gemalen piment - 8 theel gemalen komijn - 8 theel gemberpoeder - 8 theel kurkuma - 8 theel gemalen zwarte peper - 8 theel gemalen kardemon - 12 theel gemalen kaneel - 12 theel gemalen koriander - 24 theel gemalen nootmuskaat.
Meng alles goed en bewaar op een donkere plek in goed afgesloten pot.
De balletjes:
400 g lamsgehakt,
2 zeer fijngehakte uien,
2 fijngehakte tenen knoflook,
60 g pijnboompitten,
4 eetl ras el-hanout,
scheut vers limoensap,
zout,
versgemalen peper,
olijfolie.


Verder heb je nodig


Vijzel
pot.goed afsluitbaar
grote koekenpan
kom
keukenpapier


ras el-hanout balletjes
ras el-hanout balletjes
ras el-hanout balletjes
ras el-hanout balletjes
ras el-hanout balletjes
ras el-hanout balletjes

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt.
Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stamp de pijnboompitjes fijn in de vijzel,doe de knoflook en de ras el-hanout erbij en stamp die even mee.
Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui met het pijnboompitten-mengsel glazig.
Doe in een kom en veeg de pan schoon met keukenpapier.
Voeg het gehakt,het limoensap,zout en wat versgemalen peper bij het pijnboompittenmengsel in de kom en kneed goed door.
Vorm hiervan kleine balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze een beetje plat.
Verhit een laagje olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktrondjes bruin en gaar.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Met tzaziki en gekruide couscous.Laat couscous wellen in kippenbouillon.Rooster 4 theel ras el-hanout in droge pan,zet opzij.Bak 1 courgette glazig in olijfolie,roer de ras el-hanout erdoor+3 eetl fijngehakte gedroogde dadels+de losgeroerde couscous.

Bron

Fatima.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1


Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top