1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladetaart met hazelnoot

Chocoladetaart met hazelnoot

Door: saskiamughal

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-08-2009

Ingrediënten 10 personen


* 400 g hazelnoten
* 400 g pure chocolade (cacaopercentage minimaal 70%)
* 400 g boter, op kamertemperatuur
* 300 g witte basterdsuiker
* 10 biologische eieren


Verder heb je nodig


Foodprocessor, taartvorm (Ø 28 cm)


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bereidingswijze

Rooster de hazelnoten in een schone, droge koekenpan op laag vuur tot ze beginnen te verkleuren; laat ze niet aanbranden. Leg de hazelnoten op een schone theedoek, vouw de theedoek dicht en wrijf met je handen de hazelnoten in de theedoek heen en weer, zodat de vliesjes van de noten gaan. Maal de noten in de foodprocessor fijn - maar niet al te fijn - door de pulse-knop te gebruiken. Smelt de chocolade zonder roeren au-bain-marie in een kom en laat de chocolade vervolgens iets afkoelen. Klop met een mixer de boter, suiker en een snufje zout tot een bleke, luchtige massa en voeg dan de gesmolten chocolade toe. Meng goed. Voeg een voor een de eieren aan het beslag toe en mix steeds goed, zodat elk ei volledig opgenomen is voor je het volgende toevoegt. Spatel tot slot de hazelnoten erdoor. Schenk het beslag in een beboterde taartvorm en bak de taart 40 minuten in de oven, tot een pen die je er in het midden in steekt schoon uitkomt. Doe de ovendeur open en zet de oven uit, maar laat de taart er nog 30 minuten in staan.

Bron

Manuela Darling-Gansser ( Herfst in Piemonte)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top