1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gemarineerde tongfiletrolletjes met zomergroente

Gemarineerde tongfiletrolletjes met zomergroente

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-08-2009

Ingrediënten 2 personen


4 tongfilets
4 stukjes verse zalm, eventueel te vervangen door een stukje prei of pompoen

1/4 pompoen in schijfjes ( zonder schil)
Een kleine courgette door midden en daarna in plakken
1 tomaat in parten zonder pitjes ( bewaren voor de soep)
Een grote aardappel in blokjes
Een halve rode en een halve gele paprika in repen
Een prei in ringen




Verder heb je nodig


Slow cooker,
1 potje met deksel,
4 cocktailprikkers


Een belevenis!
Het huis geurt.
Iedereen snuift en geniet bij voorbaat.
Wachten moeten we leren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de pot van de slow cooker 20 min. in koud water.
De marinade voor de vis:
In een pot (met deksel) de volgende kruiden verzamelen.
- 1.25 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl gemalen kaneel
- 0.25 tl geraspte nootmuskaat
- 0.25 tl kardemomzaad
- 0.25 tl paprikapoeder
- 0.25 tl gemalen kurkuma

Alles malen of in gemalen vorm gebruiken. De deksel erop en door elkaar schudden.
Een tl poeder bewaren. De jampot verder vullen met een beetje olijfolie.
Net zoveel dat het mengsel goed oplost en te smeren is.
De marinade die je overhoudt, kun je goed bewaren.

Was de tongfilets en droog ze voorzichtig. Kwast een kant van de tongfilet s in met de marinade. Leg op elke filet een stukje zalm en rol de filet op rond het stukje zalm, zet vast met een prikker. Bewaar ze even in de koelkast.

Bereidingswijze

Haal de slow cooker uit het water en vul de pot.
Begin met de pompoen. Kwast de schijven licht in met de marinade. Doe de rest van de groente er boven op. Strooi het kruidenpoeder erover. Hussel de groente voorzichtig door elkaar. De pot mag helemaal vol omdat de groente slinkt. Sluit de pot en plaats hem in het midden van de oven op het rooster.
Laat de oven verwarmen tot 180 gr.
Cooktijd: twee uur.

Haal de pot uit de oven en leg nu de vis boven op de groente.
Plaats de pot nog 10 minuten in de oven.


Serveertip

Zet de pot op een onderzetter op tafel.

Lekker met een glas witte wijn.

Bron

Zelf bedacht



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top