Havermoutkoekjes
- Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-08-2009
Een heerlijk recept voor de meest knapperige lekkere koekjes ever.. Recept van mijn oma..
Ingrediënten
200 gram witte basterdsuiker125 gram boter
100 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram havermout
1 ei
1 zakje vanillesuiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2709,75 kcal |
Koolhydraten | 369,53 g |
Eiwitten | 36,53 g |
Vetten | 117,98 g |
Voorbereiding
Smelt de boter in een pannetje
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten door elkaar (kan met een lepel of met de hand) en maak kleine rondjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.. 20 a 25 minuten op 180 graden..totdat ze goudbruin zijn. Smakelijk eten!
Laatste reacties
Dank je voor t bijstellen van de baktijd Carmen! Vandaag na een hele poos deze koekjes weer eens gebakken met mijn kleindochters. Een super simpel recept welke je ook met kinderen kunt maken.
Zéker geen 20 minuten in de oven doen, dan zijn ze verbrand! Als je de oven hebt voorverwarmd, kun je na 10 minuten kijken of ze goed zijn. Dit zijn simpele, zoete koekjes. Lekker met rozijnen of stukjes noot en extra vanille essence, mmmm.