Zwitserse kaastaartjes

  • Zwitsers,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2009
  • Zwitserse kaastaartjes

    Zwitserse kaastaartjes

    Zwitserse kaastaartjes

Deel dit recept

Ingrediënten
4 bladerdeegplakjes
200 gram geraspte kaas (Gruyère)
1 eetlepel bloem
1 deciliter slagroom
1 ei
peper
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvorm, maar in losse kleine vormpjes gaat het ook prima

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereidingswijze

Voor 16 hapjes snijd je 4 bladerdeegplakjes in vieren en bekleed de vormpjes daarmee. Meng 200 gram geraspte kaas met 1 eetlepel bloem, 1 deciliter slagroom, 1 ei, peper en nootmuskaat. Goed door elkaar roeren en verdelen over de deegvormpjes. In het midden van een 180 graden warme oven zo`n 25 minuten bakken.

Bron

Op het web ..

Serveertip

Natuurlijk kun je experimenteren met geitenkaas of blauwe kaas of gewoon geraspte belegen kaas. Maak je ze met blauwe kaas, dan zijn ze ook prima als voorgerecht op een bedje van gemengde sla en een schijf zoete rijpe peer erbij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 07-10-2012

Gisteravond weer een keer Zwitserse kaastaartjes gemaakt. Nu met wat reepjes gesneden achterham erdoor. Ook heel lekker. Vielen weer in de smaak. Groetjes, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 04-06-2012

Heerlijk en zo snel gemaakt! Zaterdag als borrelhapje geserveerd, vielen erg in de smaak. Ga ik zeker vaker maken. Bedankt, Petra

jeanne1964 avatar
jeanne1964 17-12-2010

gisteren gemaakt voor bij hightea, echt een succes iedereen wilde het recept. groetjes jeanne

pwiggers avatar
pwiggers 10-11-2010

Lijkt me heerlijk en lekker simpel. Goed idee! Petra

hcjw avatar
hcjw 16-08-2009

Ja, even met een beetje boter of olijfolie ..

alie2 avatar
alie2 16-08-2009

leuk recept,vet je de vormpjes ook in? groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten