Warme kersenkoek

  • Multi-cultureel, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetl. zachte boter;
500 g ontpitte kersen (uit pot of vers);
2 eieren;
250 ml melk;
150 g bloem;
25 g custardpoeder;
1 theel. gemalen kaneel;
3 eetl. gele basterdsuiker;
poedersuiker;
1 liter roomijs.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een ronde ovenschaal of quichevorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal of quiche­vorm in met boter. Laat kersen uit een pot goed uitlekken, ontpit verse kersen.

Bereidingswijze

Schep de kersen in de ovenschaal. Klop eieren en melk los. Zeef bloem, custardpoeder en kaneel in een kom, voeg de basterdsuiker toe, meng het door elkaar en schenk, al kloppend met een garde, het eimengsel erdoor. Klop er een glad en klontervrij beslag van. Lepel het beslag over de kersen in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven, of tot de koek gestold is en goudbruin van kleur. Bestrooi de kersenkoek rijkelijk met gezeefde poedersuiker. Snijd hem warm in punten en serveer met een bol roomijs.

Bron

Boodschappen 6 2009

Serveertip

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 12g
vet 25g
koolhydraten 84g
kcal (kJ) 610

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 31-05-2013

Het ziet er goed uit en lijkt op een clafoutis maar met custardpoeder erbij en dat lijkt me wel heel lekker. Bedankt voor dit recept, groetjes .. Margrit .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten