chow mein

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g kipfilet, in fijne reepjes van 5 cm

2-3 el lichte sojasaus

2 el droge sherry

2 el sesamolie

zout
versgemalen witte peper
250 g eiermie
3 el arachideolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
50 g peultjes, gehalveerd
1 struik Shanghai paksoi, in repen
4 lente-uitjes, in stukken van 3 cm
50 g rauwe ham, in reepjes
suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de kipreepjes in een kom met 1 el sojasaus, 1 el sherry, 1 el sesamolie en zout en peper naar smaak. Laat de kip ± 15 min. marineren. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie in een vergiet af onder koud stromend water en meng er 1 el sesamolie door. Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 el arachideolie toe. Laat de olie heet worden en schep de reepjes kip erdoor. Roerbak de reepjes ± 2 min. en schep ze op een bord. Veeg de wok schoon en verhit er 2 el arachideolie in. Bak hierin de knoflook tot deze gaat geuren. Schep de peultjes, paksoi, lente-ui en rauwe ham erdoor en roerbak ± 2-3 min. Schep de mie met 1 el sherry, 1-2 el sojasaus en een mespunt suiker door de groente en roerbak ± 2 min. Schep de kipreepjes erdoor en roerbak het gerecht in nog ± 3-4 min. gaar.d

Bron

delicious

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten